in HOE DOE JE DAT

Trage Mac? Installeer een SSD

at

Mijn Macbookpro werd de laatste tijd erg traag. Voor een presentatie had ik de schijf al flink leeg gehaald (was nog een standaard SATA schijf). Ik had nog een SSD liggen die ik bij iBood gekocht had. Ik heb de stappen van onderstaand filmpje gevolgd en heb daarmee de schijf vervangen, het besturingssysteem, OS X El Capitan in mijn geval geïnstalleerd.

Één punt, in het filmpje komt naar voren dat je de schroeven aan de zijkanten van de schijf losmaakt. Dat zijn aparte schroefjes en daar heb je dus een speciale schroevendraaier voor nodig (die ik niet had). Met een waterpomp-tang werkt het los- (en later vastdraaien) ook.

Let wel, op een bepaald moment krijg je de melding dat het nog ‘ 1 seconde ‘ duurt. Dat zijn dan Windows-seconden, want het duurt lang. Ik heb mijn macbook aan laten staan, ben gaan wandelen en kwam na 30 minuten weer thuis, toen was de macbook inmiddels klaar en automatisch afgesloten.

Ik heb een 240 GB SSD erin gezet, van het merk Kensington. Maar andere merken zijn ook prima. In de reacties zie je ook dat ze steeds goedkoper worden:

Crucial, 87.99 euro (op 17-01-2016)

Samsung, 93.99 euro (op 17-01-2016)

Share:

durkio

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *